Vinterferie
Sommerferie

Nyhed: Ændringer sygesikringskort


Fra og med 1. august 2014, er du ringere stillet med hensyn til sygesikring i udlandet end før.

Fra og med 1. august 2014, er du ringere stillet med hensyn til sygesikring i udlandet end før.
 
Forklaringen er, at det gule sygesikringsbevis ikke længere dækker i udlandet fra den dato.
 
En løsning er at anskaffe sig det blå EU sygesikringskort. Det dækker i udlandet, EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, men kun i det offentlige system og man er ligestillet med borgerne i det pågældende land. Er der egenbetaling i det land du besøger, gælder det også danske borgere. 
 
Derudover risikerer du, at der kan være lang afstand til offentlig behandling, da det blå EU sygesikringskort som nævnt ikke dækker på privatklinikker. 
 
Det blå EU sygesikringskort kan bestilles på borger.dk eller hos din lokale borgerservice. Det er gratis og gælder i 5 år. Men bestil i god tid, da der kan være ventetid. 
 
Hjemtransporten blev også tidligere fjernet, hvorfor man selv skal betale for dette. Dog er der lavet særaftale med blandt andet Norge og Sverige, så hjemtransporten er dækket af det blå EU sygesikringskort, såfremt transporten er ordineret af en læge i det land, man opholder sig i.
 
Du har dog mulighed for at dække dig endnu bedre end tidligere beskrevet. Det kan ske med en rejseforsikring fra Europæiske. Her kan du bestille en årsrejseforsikring, så du er dækket ligeså godt som tidligere med det gule sygesikringskort med behandling og lægebesøg. Desuden kan den inkludere hjemtransport. Læs mere og bestil her: 
 
Eurpæsiek
 
Tegner du en årsrejseforsikring hos Europæiske, er det ikke nødvendigt også at bestille det blå EU sygesikringskort. Et krav, der ifølge Europæiske findes hos flere andre forsikringsselskaber. Det betyder ofte, at du ikke har ret til behandling på privat hospital, at der er loft på, hvor meget de dækker og samtidig skal du sørge for at have flere ting på plads inden du rejser. 
 
Der er som nævnt ingen krav om blåt EU sygesikringskort, såfremt der tegnes en årsrejseforsikring hos Europæiske, så du er alene dækket hos dem og har mulighed for behandling på privat hospital, hvis dette vurderes nødvendigt. Der er ubegrænset dækning på sygdom på alle deres forsikringer - og også på hjemtransport i Basis og Plus dækning. 
 
Undersøg i øvrigt også med din egen almindelige husstandsforsikring inden I tager afsted - måske har du allerede en rejseforsikring inkluderet. Tjek hvordan den bliver justeret efter 1. august 2014, måske er du og din familie allerede dækket rigeligt ind her. 

24/06-2014

Blå EU sygesikringskort - FJÄLLFERIE

Bo i centrum af Canazei

 

ClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra