Vinterferie
Sommerferie

Første gondol i Sälen


I foråret påbegyndte man den største investering i Kläppen Ski Resorts historie, nemlig opbygningen af en topmoderne gondollift.

I foråret påbegyndte man den største investering i Kläppen Ski Resorts historie, nemlig opbygningen af en topmoderne gondollift. Investeringen beløber sig til omkring 90 millioner svenske kroner, og går alt som planlagt vil åbningsceremonien foregå den 10 december 2016. Gondolen vil være en af de mest moderne i verden.
 
- Det er en drøm vi har overvejet i flere år. Vi bringer lidt af Alpernes bekvemmelighed og erfaring til Sälenfjällen og tror, at gondolen vil øge interessen for hele regionen. Gondolen bliver en milepæl, siger Gustav Eriksson, CEO på Kläppen.
 
Gondolliften starter ved Välkomstcenteret, ved siden af riksväg 66, med en mellemstation ved Tranantorget, hvor gæsterne kan stå på og af og siden tage turen helt til toppen. I modsætning til en traditionel stolelift, hvor gæsterne sidder på en række, er gondolliften beskyttet mod vejret med to sofaer overfor hinanden. Hver gondol har plads til 10 personer, og alle sidder komfortabelt på de opvarmede sæder. Gondolen er driftsikker og kan modstå vind og kulde bedre en den eksisterende stollift.
 
- Turen op vil være en oplevelse i sig selv. Gondolen har gulv til loft vinduer, der giver en panoramaudsigt hele vejen til Norge. Ski og snowboards er placeret på ydersiden og gæsterne ”rejser” komfortabelt og sikkert. En skiinstruktør kan bringe en hel gruppe børn til toppen, og man når næsten alle feriestedets piste i en lifttur, fortæller Gustav Eriksson.
 
Foruden skigæster, giver gondolen mulighed for, at forskellige grupper kan komme til toppen.
 
- Det er nemt at få en barnevogn eller kørestol med, så flere mennesker får tilgang til udsigten og kan tage en kop kaffe i Toppstugan. Desuden kan langrendsløberne problemfrit komme op til Toppspåret. Vi sigter på at skabe en masse aktiviteter på toppen, som gør det umagen værd at besøge os hele året, slutter Gustav Eriksson.
 
Tag en virtuel tur i gondolen herunder: 
 
 
 
Fakta om gondolen: 
 
Mærke: Doppelmayr
 
Kapacitet: 2.400 personer i timen.
 
Liften har 47 gondoler, der hver kan rumme 10 personer.
 
Sverige har i alt 3 gondoler, mens denne vil være den første i Sälenfjällen
 
 
Se mulighederne i Kläppen her.

 

28/09-2016

Gondollift - Kläppen - Sverige - Skiferie

Premiere på den nye gondollift i Kläppen i december!

 

ClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra