Vinterferie
Sommerferie

Kør selv råd


Når vi skal på ferie, er bilen stadig det foretrukne transportmiddel. Ifølge en undersøgelse foretaget af Applaus Bilsyn, valgte mere end 500.000 bilejere bilen på ferie.
 
Og det er der naturligvis en god grund til. Den giver frihed og man bestemmer selv tempoet.
 
38% procent forbliver i Danmark, mens de resterende kører ud af lande. De fleste tager syd på, mens 13% besøger vores nordiske naboer. 
 
Der er nogle ting, du kan gøre hjemmefra, for at gøre udgangspunktet for ferien så godt som muligt. Her er 10 gode råd til turen.
 
1. Undersøg om bilen kan klare turen. End ikke som en af dem, der holder i nødsporet med en defekt. Få jeres mekaniker til at tjekke bilen inden turen begynder.
 
2. Pak bilen fornuftigt. De tunge ting tættes på passagerne og de lette ting i en tagboksen, hvis I benytter en sådan. 
 
3. GPS'en er en behagelig følgesvend. Hold den opdateret med de kort, der er brug for på turen.
 
4. En god idé er at samle de dokumenter, der er nødvendige, når bilen skal krydse en grænse; den originale registreringsattest, policenummeret til bilforsikringen og sørg for eventuelle miljømærker og mærkater, såfremt I skal igennem lande med betaling for at køre på motorvejen.
 
5. Som I måske allerede ved, er der efter 1. august ikke længere dækning ved rejse i udlandet via det gule sygesikringskort. Derfor er det nødvendigt at undersøge egen forsikring, og evt. anskaffe sig det blå EU sygesikringskort. Det kan I læse mere om her.
 
6. Husk de små på bagsædet. Hold pauser og brug dem på bevægelse inden turen fortsætter. Husk også at drikke godt undervejs. Det giver nogle naturlige pauser. 
 
7. Apropos dem på bagsædet, så er det vigtigt, at turen undervejs føles som en del af ferien. Husk derfor underholdning. Det kan være film, blade, tablets/iPads eller musik.
 
8. Frist ikke svage sjæle. Fjern alle de værdifulde ting, når I holder pause på rastepladsen.
 
9. Medbring advarselstrekanten og de i visse lande lovpligtige sikkerhedsveste i bilen sammen med reservehjul, donkraft og værktøj. 
 
10. Tag den med ro undervejs. Lad de travle komme forbi, nyd turen og det faktum, at I er på vej på ferie.

9/7-2014

10 gode råd før I tager afsted - Kør selv ferie

10 gode råd til turen syd på

 

ClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra