Vinterferie
Sommerferie

Nye snekanoner i Kläppen


Takket været dette års investering, vil Kläppen være blandt de første til at have alle løjper åbne allerede i forsæsonen.

Takket været dette års investering, vil Kläppen være blandt de første til at have alle løjper åbne allerede i forsæsonen.
 
Der er investeret ikke mindre end 20 millioner svenske kroner på en dam på toppen og et automatiseret snekanon system på områder, hvor der tidligere var manuelle af slagsen.
 
- Vi lever af sne, hvorfor denne investering har høj prioritet. I dag producerer snesystemet 30 kubikmeter sne i minuttet og nu kommer vi til at kunne producere dobbelt så meget. Snelægning, som før tog uger, kan nu gennemføres på dage, siger Gustav Eriksson, der er anlægschef i Kläppen. 
 
En anden stor fordel er, at det nye system med dammen oppe på toppen og snekanonerne, reducerer strømforbruget ganske betragteligt. 
 
- Vi får mere effektive pumper og kan udnytte det naturlige tryk. Dertil er der investeret i lavenergi snekanoner, der sparer næsten 800.000 kWh om året. Det svarer til det årlige energiforbrug med hensyn til elektricitet i omkring 40 hjem. Sne systemet står for halvdelen af det samlede energi forbrug og det er en hård belastning i snelægningsfasen.
 
Med to pumpesystemer, der kan arbejde uafhængigt af hinanden, lægges sneen på alle løjper simultant. Det betyder, at Kläppen har optimale vilkår og dermed kan åbne alle løjper i forsæsonen.
 
- Gæsterne til Jul og Nytår vil have fordel af, at der vil være dobbelt så mange åbne løjper i forhold til tidligere, slutter Gustav Eriksson.
 
Seneste opdatering er, at Kläppen starter liftene den 13. december og med hjælp fra det nye system, håber de at kunne åbne 20 løjper allerede på åbningsdagen.
 
Se mulighederne i Kläppen her.

 

30/10-2013

Nye snekanoner - Kläppen - Sverige - Skiferie

13. december åbner sæsonen i Kläppen!

 

ClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra