Vinterferie
Sommerferie

Sne over Europa


Skisæsonen starter snart flere steder med officielle åbninger, og der er formentlig en begyndende uro at spore hos de meget skiglade. Den uro får i år yderligere næring, hvis man tager et hurtigt kik ud over Europa

Skisæsonen starter snart flere steder med officielle åbninger, og der er formentlig en begyndende kriblen at spore hos de meget skiglade. Den kriblen får i år yderligere næring, hvis man tager et hurtigt kik ud over Europa og zoomer ind på den nuværende snesituation. Den er allerede nu rigtig flot. Faktiske er den i forhold til i fjor ret særegen. 
 
Østrig
 
En kort gennemgang af vore destinationer viser at der flere steder i Østrig allerede ligger en del sne. På de fleste af vore destinationer ligger der allerede nu mellem 20 og 50 centimeter, gletsjerne undtaget. Det står i skærende kontrast til samme periode i fjor, hvor der i det smukke alpeland var grønt og lunt. 
 
Italien
 
På de forskellige destinationers web kameraer kan man se, at der er faldet sne i Italien, men vi har desværre ikke haft held med at finde nogle præcise målinger. 
 
Schweiz
 
I Schweiz ligger der 18 centimeter i LAAX, mens der ved toppen Crap Sogn Gion ligger 50 centimeter. Billedet er det samme i Davos, hvor der ligger 21 centimeter på toppen og 2 i bunden. 
 
Norge
 
Hvis vi retter blikket nord på, er billedet næsten det samme. I Norge ligger der 25 centimeter i Trysil, 20 centimeter i Hemsedal, mens der i Hafjell ligger fra 10 til 50 i henholdsvis bund og top. I Kvitfjell er der ikke noget sne i bunden, men 20 til 40 centimeter i midten og på toppen. I Beitostølen ligger der op til 35 centimeter, mens Norefjell, der ligger sydligst af vore destinationer nøjes med 10 centimeter. 
 
Sverige
 
Kikker vi på en anden af vore naboer, nemlig Sverige, er billedet stort set det samme. De eneste to steder, der endnu ikke kan melde om sne, er Isaberg og Branäs. Men ellers ligger der mellem 20 og 45 centimeter sne i alle vore øvrige områder. I Sälen og Åre er der i det seneste døgn faldet 5 centimeter sne. 
 
Hvis de nuværende målinger er rettesnoren, lover det rigtig godt for dem, der snart skal af sted på årets bedste ferie!
 
18/11-2016

Sne over Europa - Skiferie i Sverige, Norge, Østrig, Italien og Schweiz

Sådan ser det ud på Kiztsteinhorn 18/11-2016 

 

ClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra