Vinterferie
Sommerferie

Spændende tider i Hafjell


Spændende tider i Hafjell - Skiferie i Sverige
 
I december 2017 offentliggjorde Hafjell Alpinsenter planerne om Hafjell 360: En ny 6-sæders stollift, ny topstation og 5 kilometer nye familievenlige løjper.
 
Kort tid efter nyheden blev lanceret, gik arbejdet i gang med lift, løjper og sneanlæg i det nye skiområde. Spaden blev sat i jorden ved sæsonafslutningen i år, og der er arbejdet på projektet gennem hele sommeren. Sneanlægget bliver klargjort, lifthusene på Mosetertoppen og Hafjelltoppen er klar, og man kan se, hvor løjperne skal være. Fortsætter alt efter planen, åbner den nye lift og løjperne som planlagt i åbningsweekenden i Hafjell den 10-11 november, og det vil man fejre på den norske destination.
 
Fødselsdagsfest
I december 1988 åbnede Hafjell og man kan i år fejre 30-års jubilæum. Og i Hafjell glæder man sig til at give gæsterne en gave i den anledning. Og der er tale om en varm en af slagsen, nemlig en Express stollift med varme i sæderne og vindboble til at skærme for vinden. Den nye stollift starter på Mosetertoppen og fører op til Hafjelltoppen med et nyt toppunkt der ligger 1.059 meter over havets overflade.
 
- Dette vil give skigæsterne en højfjeldsoplevelse og 360 graders udsigt over dalen og højfjeldet. Det er den bedste gave vi kan give til alle de trofaste, og nye, Hafjell gæster i jubilæumsåret, siger Odd Stensrud, der er daglig leder i Alpinco.
 
Åbningen af den nye lift og løjperne har børnene i fokus, for efter snorklipning og officiel åbning af Hafjell 360, vil børnene være de første til at svinge sig ned af den nye løjpe og ned til Mosetertoppen. Her vil der være fødselsdagsfest for børnene med balloner, kager og konkurrencer.
 
Fokus på familier
- Sammen med den nye lift og familievenlige løjper fra Hafjelltoppen, bliver ogs KIDS Mosetertoppen og Frontyard flyttet og forbedret. Udbygningen indgår i en større plan om udvikling af Hafjells familieprofil, der er vigtig for satsningen på det skandinaviske og europæiske markeder fremover, fortæller Odd Stensrud.
 
Det nye KIDS Mosetertoppen flyttes så det ligger mere skærmet end tidligere, men vil fortsat ligge let tilgængeligt i forhold til afstigning af goldolen. Det nye KIDS Mosetertoppen vil være et stort område med to båndlifte.
 
Binder hele anlægget sammen
Det øverste område i Hafjell er blevet mere og mere populært gennem årene, og det har medført en stor belastning på liftanlægget.
 
- Udbygningen løser de kapacitetsudfordringer anlægget står med. Med en 6-sæders Express lift, som går helt til fjeldet vil skigæsten få en helt anden oplevelse, da det nye toppunkt i Hafjell giver mulighed for tilgang til hele løjpenettet fra et og samme punkt, siger pladschef, Tommy Viken.
 
Der er investeret 80 millioner norske kroner i udbygningen og målet er, at nye og tidligere gæster samt nybegynder og erfarne vil få glæde af alt det nye anlægget fører med sig.
 
11/10-2018

ClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra