Skirejser
Sommerrejser

Fakta om ferie på Istrien


Istrien er det vestligste område i Kroatien og er et yndet turistmål. Seværdighederne koncentrerer sig primært om byerne Pula, Porec og Rovinj. Her har især romerne efterladt sig mange flotte bygningsværker og monumenter. Alt sammen i den smukke natur. Kroatiens fremgang har da også betydet, at de ældre bygninger på grund af restauration og genopbygning i dag fremstår flottere end før den tragiske borgerkrig i slutningen af det forrige årtusinde. Strandene, bjergene og naturen er akkurat lige så flotte som altid.

Grænsekontrol
Kroatien er nu en del af EU, hvorfor der ikke længere er den samme grænsekontrol som tidligere. Du SKAL dog stadig huske at medbringe gyldigt pas for alle i bilen, selv når du rejser indenfor EU. Kroatien er visumfri i indtil 90 dage.

Bilen:
Medbring gyldigt kørekort og registreringsattest samt kendingsbogstav på bil og eventuel påhæng. Medbring også det røde kort, som beviser du har dansk kaskoforsikring. Det grønne kort er ikke nødvendig i Kroatien eller når I kører igennem Slovenien.

Et godt råd er dog, at kontakte forsikringsselskabet inden afrejse og få afklaret om du er dækket i de lande du kører igennem og det land turen går til.

Dokumenter: 
Sørg for at medbringe det blå sygekort. Giv dig selv yderligere ro og tegn en rejseforsikring hjemmefra.

Medbring også pas, kørekort, original registreringsattest og DK skilt.

 

Dokumenter du anbefales at have med:

Rødt SOS kort
Rejseforsikring

Dokumenter du måske kan have brug for:

Dyrepas
Pillepas

Drikkevand:
Der burde ikke være noget til hinder for at drikke vand fra hanen i Kroatien. Det kan dog have en kraftig klorsmag, hvorfor mange vælger at købe vand på flaske. 

Sprog:
Engelsk og tysk er de meste anvendte fremmedsprog. Det veksler dog afhængig af, hvor i Kroatien du befinder dig. Ude ved kysterne er det også muligt at bruge sit italienske.

Valuta: 
Kroatien benytter sig af Euro og har været med i det samarbejde siden starten af 2023. Kursen på Euro har de seneste 5 år vekslet mellem 7,46 og 7,43 for en Euro. Dagskursen kan du altid se her

Kreditkort:
Visa, Mastercard, American Express, Diners og Eurocard accepteres i de fleste forretninger, hoteller og på nogle restauranter.

Prisniveau:
Visse ting er noget billigere i Kroatien end i Danmark. Andre priser er på nogenlunde samme niveau:

Drikkepenge: 
Er inkluderet i prisen, men man runder normalt op.

Tidszone:
Kroatien ligger i samme tidszone som Danmark

Vejret i Pula

  Maks.
Laveste Vand
Solskinstimer*
  temperatur temperatur temperatur  
Maj 21° 11° 17° 8
Juni 25° 15° 22° 9
Juli 28° 18° 24° 10
August 28° 17° 25° 9
September 24° 15° 23° 7
Oktober 19° 11° 19° 5
         
* Det gennemsnitlige antal timer per dag i perioden.

Kroatien i tal

Kroatien kan godt minde om en hestesko og landet deler grænse med Slovenien i nord, Bosnien og Hercegovina i syd,  Montenegro og Serbien i vest. 

Landet er med sine 56.542 km2 lidt større end Danmark og Kroatien anslås at have 4,2 millioner indbyggere. Hovedstaden hedder Zagreb, der med sine i alt  1,1 millioner indbyggere er den største i landet. 

Af større byer kan nævnes: Zagreb, Pula, Rijeka, Zadar, Split og Dubrovnik.

Befolkningssammensætningen består af 80% kroater, 13% serbere, mens bosniere, ungarer, slovenere og italienere udgør den sidste del. 

Hovedparten af den kroatiske befolkning er katolikker og bruger det latinske alfabet, mens den serbiske del af befolkningen er ortodokse og bruger det kyrilliske alfabet. 

Kontakt os

For et uforpligtende tilbudClubXtra

Få ekstra fordele, nyhedsbrev og tilbud. Meld dig gratis ind i FJÄLLFERIE's rejseklub ClubXtra